Teksti Oliver Räsänen Kuvat Lumi Aalto-Setälä
Valmistusaika noin 20 minuuttia
Raaka-aineet:
- yksi purjo
- 400 g herkkusieniä
- 350 g pastaa
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl ravintohiivahiutaleita
- 1 rkl valkosipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 dl vettä
- (sitruuna tai omenaviinietikka)
- 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- Keitä valitsemasi pasta ohjeiden mukaan.
- Halkaise purjo pituussuunnassa, jotta se on helppo huuhdella. Viipaloi purjo ja herkkusienet.
- Valmista seuraavaksi kastike: sekoita tehosekoittimella cashewpähkinät, ravintohiivahiutaleet, mausteet ja vesi sileäksi. Maista ja lisää tarvittaessa happoa esimerkiksi sitruunasta tai omenaviinietikasta.
- Paista ensin purjon ulommaiset tumman vihreät osat keskilämmöllä. Muutaman minuutin jälkeen lisää loput purjosta ja viiden minuutin jälkeen sienet. Paista kasviksia yhteensä noin kymmenisen minuuttia, jotta ne ovat kypsiä.
- Sekoita kastike kasvisten joukkoon lämpimällä pannulla. Lisää halutun koostumuksen mukaan pastan keitinvettä joukkoon. Sekoita pastat ja kastike.
Julkaistu aiemmin KYlisteessä 1/22