Resepti: Purjopasta


Teksti Oliver Räsänen

Kuvat Lumi Aalto-Setälä

Valmistusaika noin 20 minuuttia

Raaka-aineet:

  • yksi purjo
  • 400 g herkkusieniä
  • 350 g pastaa
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 dl vettä
  • (sitruuna tai omenaviinietikka)
  • 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen

  1. Keitä valitsemasi pasta ohjeiden mukaan.
  2. Halkaise purjo pituussuunnassa, jotta se on helppo huuhdella. Viipaloi purjo ja herkkusienet.
  3. Valmista seuraavaksi kastike: sekoita tehosekoittimella cashewpähkinät, ravintohiivahiutaleet, mausteet ja vesi sileäksi. Maista ja lisää tarvittaessa happoa esimerkiksi sitruunasta tai omenaviinietikasta.
  4. Paista ensin purjon ulommaiset tumman vihreät osat keskilämmöllä. Muutaman minuutin jälkeen lisää loput purjosta ja viiden minuutin jälkeen sienet. Paista kasviksia yhteensä noin kymmenisen minuuttia, jotta ne ovat kypsiä.
  5. Sekoita kastike kasvisten joukkoon lämpimällä pannulla. Lisää halutun koostumuksen mukaan pastan keitinvettä joukkoon. Sekoita pastat ja kastike.

Julkaistu aiemmin KYlisteessä 1/22


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *