Resepti: Nyhtökurpitsatortillat


Teksti ja kuvat: Saara Laine

Tortillat ovat todellista viikonloppuruokaa, niin herkullista, niin helppoa. Näitä herkkuja sopii täyttää omien mieltymysten mukaan, ja tällä kertaa syksyn tähti myskikurpitsa pääsee loistamaan. Nappaa resepti talteen ja tee seuraavasta tortillahetkestä kurpitsamaisen maukas!

Nyhtökurpitsa:

  • 1 myskikurpitsa (n. 900g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pss tacomaustetta (esim. Fajita)

Lisäksi:

  • Tortillapohjia (esim. tässä käytetty Santa Marian punajuuritortillaa)
  • Haluamasi vihannekset täytteeksi
  • Ranskankermaa

Tee näin:

Halkaise myskikurpitsa ja koverra siemenet pois lusikan avulla. Kuori kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Hiero kurpitsalohkoihin öljyä ja kaada mausteseos päälle. Paahda kurpitsaa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kypsiä. Voit testata kurpitsan kypsyyden haarukalla, pehmeä kurpitsa on kypsä. Anna jäähtyä hieman ja riivi kurpitsat nyhtömäiseksi kahden haarukan avulla.

Kokoa tortillapohjan päälle haluamasi täytteet ja nyhtökurpitsa ja nauti!

Valmis nyhtökurpitsatortilla

Vinkki! Kurpitsan siemenet voi paahtaa ja käyttää vaikka salaatin päällä. Huuhtele ja kuivaa siemenet, pyöräytä öljyssä. Kaada siemenet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Viimeistele suolalla. Vahdi uunia, ettei siemenet pala!

Julkaistu alunperin KYlisteessä 4/22


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *